Γλώσσα:

Instagram

 

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

 

Ο Τουρισμός για την Ελλάδα αποτελεί τη «Βαριά Βιομηχανία» της χώρας και είναι ένας από τους πιο αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας.
Η Ελλάδα είναι πόλος έλξης τόσο για τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία της, όσο και για τη μεγάλη της ακτογραμμή, τα πολλά νησιά και τις παραλίες της. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν επιδράσει στη διάρθρωση του τουρισμού που χαρακτηρίζεται από πληθώρα καταλυμάτων στο σύνολο της επικράτειας, κυρίως όμως στα νησιά. Οι Περιφέρειες Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Κεντρικής Μακεδονίας έχουν εκτός από τη μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών, το υψηλότερο ποσοστό ξενοδοχειακών κλινών στο σύνολο της χώρας.

 

Η Ειδικότητα:

 

Ο «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» είναι ένας ειδικευμένος εργαζόμενος με σκοπό την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, την ποιοτική εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση των πελατών της εκάστοτε ξενοδοχειακής και επισιτιστικής επιχείρησης.
Στο πλαίσιο των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του, μεριμνά για:
⦁ Υποδοχή των πελατών στο ξενοδοχείο και εκτέλεση των σχετικών εργασιών στην Υποδοχή, την παροχή χρήσιμων πληροφοριών για την ευχάριστη διαμονή τους, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών κατά την διαμονή τους και οργάνωση της αναχώρησής τους.
⦁ Εργασίες στους ορόφους και τα δωμάτια του ξενοδοχείου.
⦁ Προμήθεια και διαχείριση του αποθέματος εμπορευμάτων και του υλικού.
⦁ Πώληση και σερβίρισμα φαγητών και κρασιών στο Εστιατόριο.
⦁ Παρασκευή και σερβίρισμα κοκτέιλ και αλκοολούχων ή μη ποτών στο Μπαρ.
Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε:
⦁ Κάθε είδους Επισιτιστικές Επιχειρήσεις.
⦁ Εστιατόρια και Εταιρίες Catering.
⦁ Μεγάλες και μεσαίες Ξενοδοχειακές Μονάδες.
⦁ Τουριστικές και Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις.
⦁ Επιχειρήσεις Διαφόρων ειδών που σχετίζονται με τον τουρισμό.
⦁ Επιχειρήσεις του τομέα της ψυχαγωγίας – διασκέδασης.
⦁ Ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες

 

Ενδεικτικά Μαθήματα:

 

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
MARKETING
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
BAR
ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 

Η ειδικότητα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας πραγματοποιείται από την Black Book Hospitality Moderators σε συνεργασία με το IIEK Μorfi, τον εκπαιδευτικό Οργανισμό που έχει 22 χρόνια δυναμικής παρουσίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σας παρέχεται ένα ολοκληρωμένο 2ετές πρόγραμμα σπουδών με την απαραίτητη εξειδίκευση για την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας ύψιστου επιπέδου, την ποιοτική εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση των πελατών της εκάστοτε ξενοδοχειακής και επισιτιστικής επιχείρησης.

Μετά το πέρας των μαθημάτων και της πρακτικής εξάσκησης στο πλάι καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου, θα λάβετε αναγνωρισμένο κρατικό πτυχίο.

 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος