Γλώσσα:

Instagram

 

Housekeeping : Ακούγοντας για το τμήμα αυτό, σου έρχονται στο μυαλό διαδικασίες και άτομα που κρατούν ένα σπίτι καθαρό, τακτοποιημένο, λειτουργικό, Καλαίσθητο..Τα μέλη μιας οικογένειας που απολαμβάνουν ένα προσωπικό χώρο γεμάτο από ζεστασιά και ασφάλεια!!
Αυτή είναι και η αποστολή του τμήματος ορόφων σε ένα ξενοδοχείο. Φροντίζει ώστε οι φιλοξενούμενοι να απολαμβάνουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους τις ανέσεις ενός δωματίου, σε ένα περιβάλλον καθαρό, φιλικό και άνετο.
Οι εργαζόμενοι του τμήματος και οι υπηρεσίες που προσφέρουν παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη και της γενικότερης εικόνας του ξενοδοχείου.

Πολλοί χαρακτηρίζουν το τμήμα των ορόφων ως «ένα ιδιαίτερα νευραλγικό – αλλά παράλληλα και ενδιαφέρον τμήμα με μεγάλη ζήτηση». Μέσα από αυτό διακρίνονται και προάγονται ανώτερα στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Προϊσταμένες ορόφων, καμαριέρες, καθαρίστριες, βαλέδες, λινοθηκάριους και γενικότερα σε εργαζoμένους και στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου καθώς επίσης και σε όσους επιθυμούν να απασχοληθούν στον τομέα του Housekeeping. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καλύπτει και εξειδικεύει τους σπουδαστές των σχολών τουριστικών επαγγελμάτων και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

ΣΚΟΠΟΣ

Στον κεντρικό άξονα του ξενοδοχείου βρίσκεται το τμήμα του Housekeeping και το προσωπικό που το στελεχώνει. Από τη στιγμή που πραγματοποιείται μια κράτηση και ο πελάτης αφικνύεται στο ξενοδοχειακό κατάλυμα, μέχρι την ώρα που αναχωρεί, οι εργαζόμενοι του τμήματος ορόφων προσφέρουν αποτελεσματικά ποιοτικές υπηρεσίες, ικανοποιώντας τις ανάγκες των καλεσμένων. Οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις ώστε να γίνουν ικανοί και ευγενικοί διασφαλίζοντας ότι η παραμονή των φιλοξενούμενων θα είναι από την αρχή ως το τέλος ευχάριστη και μοναδική.

Ένας επαγγελματίας Housekeeper, θα πρέπει να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά το εργατικό δυναμικό ώστε οι εργασίες να εκτελούνται σωστά και έγκαιρα.
Οι εργαζόμενοι εκ πεποιθήσεως είναι συνεπείς στη δουλειά τους παρέχοντας καθημερινά το ίδιο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους φιλοξενούμενους χαρίζοντας τους μια ονειρική εμπειρία διαμονής.
Δια καής πόθος μας είναι το ηθικό της ομάδας του Housekeeping και η ψυχολογία να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ώστε οι καθημερινές εργασίες ρουτίνας αλλά και τα έκτακτα περιστατικά να αντιμετωπίζονται με επαγγελματισμό και ευχαρίστηση.
Η ερώτηση «Πως μπορεί μια εργασία να πραγματοποιηθεί με καλύτερο τρόπο» θα πρέπει να τίθεται όσο το δυνατόν συχνότερα στα μέλη της ομάδας ώστε να διευκολύνεται η εργασία τους.
Ο έλεγχος αποθεμάτων για κάθε τμήμα που διαχειρίζεται προμήθειες και εξοπλισμό μεγάλης αξίας είναι απαραίτητος και θα πρέπει να πραγματοποιείται με τρόπο αποτελεσματικό και ακριβή.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:  Housekeeping  Οργάνωση και Διοίκηση τμήματος Ορόφων

• Δομή του τμήματος ορόφων
• Πυραμίδα ιεραρχίας Housekeeping
• Προσόντα και καθήκοντα του/ης Προϊσταμένου/ης ορόφων
• Γνώσεις – Δεξιότητες – Προσωπικότητα
• Έργου του/ης Προϊσταμένου/ης ορόφων
• Καθήκοντα της καμαριέρας
• Καθήκοντα της καθαρίστριας και του βοηθού θαλαμηπόλου
• Τι έιναι η Λινοθήκη και ποια μέριμνα πρέπει να λαμβάνεται για τον χώρο στον οποίο στεγάζεται
• Αναλυτική συνεργασία του τμήματος ορόφων με τα υπόλοιπα τμήματα του Ξενοδοχείου
• Προϊστάμενος/η Λινοθήκης και καθήκοντα
• Lost & Found – Τί γίνεται με τα αντικείμενα που δεν αναζητούνται από τους κατόχους τους για μεγάλο χρονικό διάστημα
• Ο Δεκάλογος του επαγγελματία Housekeeper
• Ποιοτική εξυπηρέτηση του φιλοξενούμενου.

 

 

Διάρκεια σεμιναρίου:  30 ώρες

 

Βεβαιώσεις Σπουδών: Με το πέρας του προγράμματος παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας ΕΟΠΠΕΠ 2000031 του KΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ MORFI

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Επικοινωνείστε μαζί μας για να λάβετε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με αυτή την Ειδικότητα: